Escacs

Activitat:

Des d’EDAMI proposem els escacs com una activitat eminentment lúdica i formativa; és, a més, una potent eina pedagògica.

-Com funciona una classe?
El temps se sol repartir en dos o tres apartats. Hi ha una breu part teòrica, que habitualment tracta un concepte, i la resta de temps es dedica a jugar, a practicar el que s’ha après i a diferents activitats lúdiques.
La part teòrica es presenta amb projector o bé amb tauler mural.
Complementàriament es treballa amb llibre de text de la col·lecció “Aprenem a pensar jugant”.

-Per què els escacs?
Entre altres valors la pràctica dels escacs potencia la memòria de l’alumne i la seva capacitat de concentració. A més, ajuda a tenir una millor capacitat d’elecció entre diferents possibilitats en un moment determinat i enforteix el pensament lògic i racional.
Per nosaltres no es tracta només de moure peces en un tauler: els escacs van molt més enllà i ensenyen a prendre decisions i a planificar. Els alumnes comprenen que les seves accions poden dur-los cap a l’èxit o a una situació equivocada. No influeix la sort: el que compta són les seves decisions.

-Altres:
Proposem trobades i campionats escolars pels alumnes interessats a participar-hi.

Es donaran més detalls a la reunió informativa del mes de setembre.

Més informació: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. – 93.238.53.52

Destinataris

Alumnes de primària (1è-6è) i de P5

Responsable

Rául Mínguez

Horaris de l'activitat

Dimecres 13.00-14.00 (3è-6è) i 14.00-15.00 (P5 i 1r-2n)