Cant coral a Secundària

Cant Coral 1Projecte Pedagògic: El cant coral a secundària

El projecte musical de formar una coral a l’escola va començar el curs 2011-12 amb la intenció de que des de l’aula de música es col·laborés amb la setmana cultural. Des dels inicis del projecte la coral ha anat participant en les Trobades de Cant Coral de Secundària de Catalunya.

La coral es proposa des de la classe de música de secundària on es treballa gran part del repertori  i es motiva a l’alumnat a participar als assajos, que es realitzen a l’hora del pati per poder ajuntar els diferents cursos que finalment formen la nostra coral.

L’objectiu del projecte coral és el de educar en l’esforç personal, en la tasca d’equip, en el cultiu de les emocions i la sensibilitat, en el reconeixement de les dificultats pròpies i el respecte a les dels altres en el gaudir dels resultats obtinguts gràcies a l’esforç de tots.

Cantant també potencia els coneixements musicals, com el ritme, la pulsació, el sentit de l’harmonia, la melodia, el fraseig, la dinàmica, la respiració, l’educació de l’oïda de forma global.

Però quan els nostres alumnes canten també estan potenciant aspectes tals com memòria, intel·ligència, voluntat, sentit estètic i crític, creativitat, comunicació, sociabilitat...

Cantar constitueix tota una experiència i el que queda del pas per l’ escola no són  sols els coneixements, sobretot són  les experiències. De totes les activitats musicals pot ser sigui el cant la que ens obliga a compartir més coses amb els altres perquè cantar ens obliga a respirar junts, a sentir junts una mateixa emoció. Cada cançó és una oportunitat única de ser feliços tots plegats.

Tot i que a 2n d’ESO no hi ha la música com assignatura, cada any hi participen un número important de cantaires d’aquest curs. Aquests alumnes fan de pont i juntament amb els de tercer aporten la seva experiència als companys de primer, que aportaven tota la seva il·lusió.

 

XX Trobada de Cant Coral, 24 d'abril de 2014, Barcelona

Pastoral

Cartel lema17 18

Lema del Curs 2017-18

Lema2017banner


 logo enxarxat

logo horiz small

LOGO SED CAT1

Pots descarregar...

Menú Escola: Abril 2018

menu escolar 


Retalls d'octubre
Publicat: Març de 2018

 retalls


Col·laborem amb

university cambridge


 DelfDalf

Breus notícies del dia a dia de l'escola

  • 200 i + Viu el somni!

   Hem començat ja el curs 2016-2017, sota el lema 200 i + Viu el somni. El nombre 200 fa referència als anys que complirà l’Institut Marista el...

  • FEAC-Escola de pares

   Com ja sabeu, l’ESCOLA DE PARES és una activitat que el col·legi ofereix al començament de cada curs a totes les famílies. Entre altres, un dels...

  • Agraïment a les famílies

   Des de l’equip directiu, volem expressar el nostre agraïment a les moltes famílies que han confiat en el nostre servei propi de venda de llibres,...