Dilluns, 24 Novembre 2014 14:45

VIII Trobada Laics Germans

Escrit per

Diumenge 23 de novembre en la liturgia de l'Esglesia es recorda la celebració de Crist Rei, diumenge últim del cicle anual. A partir del proper diumenge ja comença el temps d'Advent, encarat a la preparació del Nadal.

Com ja és habitual a la casa de Llinars del Vallès es va desenvolupar la trobada de Laics-Germans en un ambient festiu. El temps es va tenir amb un primer moment d'informacions generals, amb el testimoni de l'Àngel Domingo com a representant de la nostra Província a la trobada internacional del mes de setembre a Nairobi, un temps de grups (amb els temes de Comunitat, Espiritualitat i Missió) i al final del matí l'eucaristia, concelebrada pel mn.Joan Zapatero. Amb el dinar i la sobretaula es va donar per conclosa la diada.

 

Dimarts, 02 Juliol 2013 11:08

Oferta pròpia Espiritualitat

Escrit per

Les persones, el tresor més valuós

Al voltant de l’escola ens movem més de 5.000 persones entre alumnes i familiars (pares, avis...), la comunitat de germans, el professorat, el PAS i altre personal contractat, els monitors i voluntaris dels moviments, les catequesis i les diverses associacions i clubs vinculats...

Aquestes persones som el tresor més valuós de l’escola. És per això que aquest espai vol presentar-vos algunes d’elles. De forma sintètica pots conèixer part de les seves històries personals, la seva relació amb l’escola, les seves aspiracions, el seu sentir-se home/dona dins la societat, dins la realitat marista i dins l’Església.

Entra i comparteix aquest tresor. Veuràs com hi ha més gent com tu. ENLLAÇ: Enllaçar amb les entrevistes.

 

Un cop per setmana al matí... atreveix-te a pregar

Oratori pregariaL’escola continua oferint un moment de pregària etmanal al matí. Són uns 15-20 minuts de reflexió i pregària per començar el dia d’una forma diferent. Ens trobem alumnes i familiars, professorat i PAS... tots els que vulgueu venir.

Cada setmana la pregària la prepara i anima un grup de classe, alguns mestres, un grup de pares, l’equip de pastoral, els germans... de forma que cada setmana és una pregària diferent.

Enguany la fem els dijous a les 8’30h entre els mesos d’octubre i juny. Així que ja saps... si vols trobar-te amb tu mateix, compartir amb els altres i aprofundir en la teva interioritat, t’hi esperem!

Si vols saber-ne més, pot preguntar a recepció o dirigir-te a qualsevol membre de l’Equip de Pastoral.

 

Grups de joves, per trobar-te amb altres com tu

Ets un jove amb inquietuds? Vols trobar-te amb altres joves com tu? Joves que creuen que un altre món és possible? Que pensen que val la pena viure a fons la vida? Joves que volen compartir amb altres i créixer junts? Joves que necessiten moments d’aturada i de pregària?

Els Grups de Joves t’ofereixen la possibilitat de formar part d’un grup de creixement. Difícilment aquell que no viu en grup podrà transmetre als altres tota la seva riquesa personal.

El compartir la vida, les il•lusions, els dubtes, la fe... es converteix en el quotidià del dia a dia del grup. Tot això guiat per un animador o animadora. Prova-ho! No et deixarà indiferent!

Actualment, al voltant de l’escola n’hi ha un d’aquests grups. Si vols conèixer algun dels seus membres, t’interessa al tema o voldries crear o formar part d’un grup similar, pots contactar amb Cristina Capdevila ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. )

També pots preguntar a recepció o dirigir-te a qualsevol membre de l’Equip de Pastoral.
 

Comunitats de Vida Marista

En les últimes dècades, sobre tot després del Concili Vaticà II, arreu del món han anat apareixent realitats de laics i religiosos que s’han aplegat per compartir vida i fe. Entre els Maristes també ha passat. En alguns països són coneguts com a Fraternitats del Moviment Champagnat, en altres com a Grups de Vida o com a Comunitats de Vida Marista.

En qualsevol dels casos, són grups de persones adultes que s’ajuden a viure la seva vocació cristiana, descobrint i aprofundint la riquesa de les seves vocacions i opcions. Les comunitats són espais fraterns per viure la comunió entre els seus membres, els quals comparteixen el carisma, la missió i l’espiritualitat maristes.

Els seus membres volen viure a fons el seu baptisme i posar Crist al centre, donar testimoni de l’amor de Déu, compartir l’especificitat de les seves opcions de vida per créixer en comunió, per viure els valors de l’Evangeli en els àmbits social i professional, per ser testimonis d’Església, així com per comprometre’s en la transformació de la societat.

Al voltant de l’escola n’hi ha dues d’aquestes comunitats. Són “La utopia és possible” i “El Gra de Mostassa”. Si vols conèixer algun dels seus membres, t’interessa al tema o voldries crear o formar part d’un grup similar, pots contactar amb Josep Maria Bové ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ) o Sergi Bernabeu ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ).

 

Casa d’Espiritulitat de Les Avellanes

Dins els serveis d’acolliment que els Germans Maristes a Catalunya ofereixen al Monestir de les Avellanes, hi ha la Casa d’Espiritualitat. Aquest és un espai per aquelles persones o petits grups amb interès de fer una estada espiritual en un sentit ampli, tot participant del ritme i de la vida de la comunitat.

Aquesta és una comunitat de germans maristes que acull tots els qui li arriben, com si rebés Jesús en persona; és una forma concreta de viure la fraternitat universal.

Entre la seva oferta hi ha els anomenats “DO Avellanes”, ofertes de cap de setmana entorn de la Vida. Ens envolten molts signes de mort: retallades, guerres, pessimisme, atur, desil•lusions, pors, projectes i vides trencades, escepticisme... Amb aquestes activitats, la Casa d’Espiritualitat vol ajudar a encendre ni que sigui una espurna de vida i esperança perquè com a cristians i persones, Creiem en la Vida.

Si vols saber-ne més, pots contactar amb els germans ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ). També pots preguntar a recepció o dirigir-te a qualsevol membre de l’Equip de Pastoral. ENLLAÇ: http://www.monestirdelesavellanes.com/

 

Pasqua de Les Avellanes: Per celebrar la vida

CapturaL’any 1974, amb la força de renovació i d’obertura que el Concili Vaticà II va portar a l’Església, els germans maristes van voler obrir les portes del seu noviciat del Monestir de les Avellanes.

Pensant en els joves, van intuir que una experiència de fe compartida al voltant de les celebracions del tridu pasqual els podria aportar una vivència decisiva per a la seva vida.

La Pasqua de Les Avellanes és una trobada de persones que volen aprendre a viure «mirant a fons». Celebrar la trobada és important. Com diu Pere Casaldàliga: «Tota la nostra vida hauria de ser una trobada, un encontre, trobar-nos amb nosaltres mateixos, trobar-nos amb el proïsme, trobar-nos amb la natura, trobar-nos amb Déu…».

Al llarg d’aquests 40 anys, la Pasqua de les Avellanes continua tenint un sentit de vivència profunda de la fe i el compromís per als joves que hi participen i que hi han participat. Moltes persones al llarg d’aquests anys han après a viure «mirant a fons», a l’estil de Jesús.

Ara, aquesta invitació és per a tu! Estàs convidat/ada a venir a la «trobada» de la Pasqua de les Avellanes, a compartir les teves inquietuds, allò que vius i et fa viure. Aquests quatre dies poden ser una experiència diferent al que vius en el teu dia a dia.

Si vols saber-ne més, pots preguntar a recepció o dirigir-te a qualsevol membre de l’Equip de Pastoral. ENLLAÇ: http://www.maristes.cat/

 

Pasqua Familiar: Per celebrar la vida...

El Nadal de 1997 algunes famílies van decidir posar-se en marxa per celebrar juntes la pasqua. Havien participat molts anys a la Pasqua de Les Avellanes i, posteriorment, havien anat provant diverses fórmules per viure aquesta celebració en família.

L’any 1998, organitzada per les mateixes famílies però també amb l’acompanyament dels Germans, es va posar en marxa la primera Pasqua Familiar amb el lema “Jesús és camí”. A partir d’aquesta primera experiència es va obrir el camí a una forma de viure la fe fins el moment semblava reservada als anys de joventut.

Els primers anys el grup de famílies era reduït i entre totes pensaven i preparaven el lema, les activitats, els horaris... però amb els anys el grup es va anar fent bastant nombrós. Es van crear grups de famílies per organitzar els diversos moments de celebració i altres serveis. Cada nou pas que fem ens ha permès de descobrir nous matisos de l’experiència pasqual i alhora ens ha proposat nous reptes per continuar en la línia de l’esperit inicial.

Els accents principals d’aquesta iniciativa són: és familiar, és diversa, tots en són protagonistes, tot el temps és pasqua, tothom hi és convidat, ens impliquem durant l’any en la seva preparació, treballem el llenguatge simbòlic fent pedagogia de les celebracions, restem atents als signes dels temps i som Església.

Si vols saber-ne més o t’agradaria participar-hi, pots contactar amb Maite Pauls ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ). També pots preguntar a recepció o dirigir-te a qualsevol membre de l’Equip de Pastoral. ENLLAÇ: pasquafamiliar1998

 

Maristes en xarxa: per restar connectat

MaristesEnxarxat.catEl lloc web “Maristes en xarxa” és un lloc de trobada per tots aquells que us considereu “joves maristes”. En ell hi trobareu propostes que us poden engrescar, notícies que us faran seguir l’actualitat marista, recursos per utilitzar amb grups d’infants i joves, a més d’informacions relacionades amb els moviments juvenils maristes i amb el món del lleure en general.

Hi trobaràs recursos i informacions que et podran ser ben útils en la teva tasca d’educador/a. Trobaràs també propostes i informacions per continuar connectat/a amb el món marista, restant en sintonia amb altres joves maristes de Catalunya i del món que estan duent a terme tasques o activitats molt similars a les nostres i amb qui també formem família. ENLLAÇ: http://www.maristesenxarxa.cat/

 

Si vols saber una mica més... documents Maristes

En els últims anys, des de la Casa General de la Institució Marista a Roma (ENLLAÇ: http://www.champagnat.org) s’ha coordinat la redacció d’una sèrie de documents que recullen l’Espiritualitat marista de Marcel•lí Champagnat.

En la redacció d’aquests materials han participat germans i laics d’arreu del món, de forma que es pot dir que aquests documents recullen el bo i millor de tots i cadascun dels 75 països on actualment hi ha presència marista.

 • L’any 2007 es va editar el document “Aigua de la Roca” com a guia per a oferir l’espiritualitat apostòlica marista de Champagnat a un ventall més ampli que no només els Germans. ENLLAÇ: Aigua de la Roca
 • L’any 2009 es va editar el document “Entorn a la mateixa taula – La vocació dels laics maristes de Champagnat” com a resposta a la recerca de la identitat marista de germans i de laics, amb un estil de vida i de missió concrets. ENLLAÇ: Entorn a la Mateixa Taula

Si vols saber-ne més o t’agradaria aconseguir algun d’aquests documents en format paper, pots contactar amb Maite Pauls ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ). També pots preguntar a recepció o dirigir-te a qualsevol membre de l’Equip de Pastoral.

 

Breus notícies del dia a dia de l'escola

  • 200 i + Viu el somni!

   Hem començat ja el curs 2016-2017, sota el lema 200 i + Viu el somni. El nombre 200 fa referència als anys que complirà l’Institut Marista el...

  • FEAC-Escola de pares

   Com ja sabeu, l’ESCOLA DE PARES és una activitat que el col·legi ofereix al començament de cada curs a totes les famílies. Entre altres, un dels...

  • Agraïment a les famílies

   Des de l’equip directiu, volem expressar el nostre agraïment a les moltes famílies que han confiat en el nostre servei propi de venda de llibres,...