Aquesta  setmana, a religió estem treballant els símbols.

La classe de 4tb hem fet un concus d’escuts per a l’aula. L’escut guanyador serà el simbol de 4tb. Primer van decidir quins tres valors i quin color ens definien com a classe. Després, ens vam posar a treballar.

Despres d’unes votacions hem tingut cinc finalistes. Al instant han quedat dos finalistas.

Escut del Lucas: He fet una finestra que simbolitza el treball de tota la clase i he dibuixat un raig que és tot lo PROS que som. També he posat el pinzell perquè som treballadors i creatius.Escut2escut1

Escut de l’Esteban: M’he inspirat en un mandala amb un estrella al mig que simbolitza la llum i la força que irradia els valors que vam a triar a la clase que ens definia: PROS, TREBALLADORS i CREATIUS.

El guanyador ha estat en Lucas Lanzarote, el de l’escut finestra!

Notícia escrita per Núria Pons i Pau Umbert

El passat dia 22 d'abril, i en motiu de la celebració de Sant Jordi, a les aules de 3r de Primària vàrem convidar als pares i mares a compartir una estona amb els alumnes. el motiu era poder compartir els llibres que de petits a ells els havia copsat. No us explicarem més sobre l'activitat sinó us deixem aamb el ressò de les mares que van poder compartir aquesta estoneta amb nosaltres.

L’experiència de compartir amb els nostres fills un xic del seu temps a la classe, amb els seus companys i mestre, amb la seva rutina…ha estat realment magnífic. He recordat la meva infantesa, he vist la curiositat tant gran que tenen, les ganes de saber, l’energia que desprenen, la moderació/ordre que estan adquirint entre d’altres.

Per a mi  ha estat tot un privilegi poder participar-hi.

Gràcies!

(Raquel-mare del Marc Fons)

 

Potser perquè sóc mare, o potser perquè em sento molt propera als nens, però cada vegada que feu partícips als pares de qualsevol sortida, o activitat, en la qual podem estar aprop dels nanos, ho trobo genial. També he de dir, que tinc la gran sort de poder compatibilitzar-ho amb la meva feina, que també sé de moltes mares, que hi vindrien encantades i no poden.

M'agrada veure les seves carones quan et veuen entrar per la porta, com se’ls il.lumina la cara, als teus perquè ets la seva mare, però els altres, els que et coneixen, també es posen contents de veure't.

Tal i com va comentar l'Hèctor, a mí m'agraden els llibres, m'agrada llegir, i molt, potser és de les coses que més trobo a faltar, des que sóc mare, s'ha complicat el trobar moments per llegir, però tot arriba. Això li he provat de transmetre als meus fills, de sempre. Llegim a l'anar a dormir i intento llegir en d'altres estones al llarg del dia, anem a la biblioteca, tenen molts llibres al seu abast, de tot tipus i que parlen una mica de tot. Els hi transmeto, o al menys ho intento, la necessitat de comunicar-se mitjançant l'escriptura i la lectura com una activitat per a gaudir; em veuen llegir, estudiar i fer deures (de la feina es clar). Espero que algun dia el "gusanillo" de la lectura els atrapi i en aquell moment ja no podran deixar-ho.

Doncs bé, encantada de poder participar, tant com pugui, de les activitats que es portin a terme i encantada de poder deixar-vos unes lletres parlant de la meva visita.

Gràcies a vosaltres per donar-nos l'oportunitat.

(Marta López-mare de Hèctor Salas)

 

Em feia una mica de respecte parlar davant de tots els nens i nenes, però al Nil li feia molta il·lusió i sort que vaig venir perquè m’ho vaig passar molt bé.

És molt maco veure com t’escolten i com absorbeixen tot el que dius. La naturalitat que tenen per parlar i explicar les seves històries em va sorprendre. Em va sorprendre, també, que les nenes no varen parlar va ser més aviat al contrari ells preguntaren molt. Els nens tenen més inquietuds, pensava que seria al revés.

Molt xula l’activitat. Felicitats

(Montse - mare del Nil Sepúlveda)

 

Va ser una experiència molt maca i molt interessant, es nota que als nens i nenes els hi agrada llegir i els interessen els llibres. Tenien molta curiositat i es veia que gaudien.

Quan vulgueu ho repetim!

(Anna - mare del Bruno Freixas)

 

“Va ser una activitat molt original, als nens els hi encanta saber coses dels pares a la seva edat i els llibres són una bona eina per compartir experiències i descobrir que tot i el pas dels anys les històries segueixen tan interessants.

Personalment em va fer molta il.lusió que la majoria ja coneguéssin els contes que vem explicar i veure amb quin entusiasme feien preguntes per coneixe'n més detalls.

Moltes gràcies!!!

(Glòria- mare alumne Jana Ferreras)

 

Yo decidí explicar Heidi, del cual tengo un gran recuerdo, pero no sabía como iban a reaccionar los niños ya que es una serie,película y libro de hace muchos años. Pero mi sorpresa fue cuando todos aclamaron que la habían visto y la veian pues por lo visto hoy en día aun la siguen dando en algún canal de TV, eso dijo un niño de clase.

El caso es que constantemente habían niños con manos levantadas, y todos escucharon con atención, pues mientras yo explicaba el resumen de Heidi, ellos sabían perfectamente lo que yo estaba diciendo y lo afirmaban. Incluso ellos mismos explicaban anécdotas de la serie, que ni yo misma recordaba. No solo hablaba yo, ellos también explicaban detalles, fue lo más chuli.

Es lo que más me gustó, la participación de los niños/as en clase durante la narración del libro, me ayudaron muchísimos ellos mismos a realizar la exposición, fue super fácil y de una manera muy amena gracias a ellos.  Yo pensaba ir explicando sobre la marcha, a medida que recordaba las cosas, pero ellos me lo pusieron fácil y agradable al ver, que todos reaccionaban y se implicaban.

Esas fueron mis agradables sensaciones, mi sorpresa a la participación de los niños , su complicidad en el tema, y el ir explicando el cuento entre todos.

(Ana Morillo-mare Rubén Marmolejo)

Pàgina 1 de 2

Breus notícies del dia a dia de l'escola

  • 200 i + Viu el somni!

   Hem començat ja el curs 2016-2017, sota el lema 200 i + Viu el somni. El nombre 200 fa referència als anys que complirà l’Institut Marista el...

  • FEAC-Escola de pares

   Com ja sabeu, l’ESCOLA DE PARES és una activitat que el col·legi ofereix al començament de cada curs a totes les famílies. Entre altres, un dels...

  • Agraïment a les famílies

   Des de l’equip directiu, volem expressar el nostre agraïment a les moltes famílies que han confiat en el nostre servei propi de venda de llibres,...