Ademar. Curs 2017 - 2018

Calendari d'activitats, curs 2017 -2018

Com és costum, la Junta de l'Associació Ademar  la Immaculada ha elaborat un calendari de propostes d'activitats pel curs 2017- 2018. De les possibles actualitzacions tindreu complides informacions.

Per accedir al decument podeu cliclar en Calendari 2017 - 2018

 

Carta de presentació del curs 17 - 18

Benvolguts companys

Amb el convenciment que tots haureu pogut gaudir d’unes bones i merescudes vacances amb les vostres famílies, ens retrobem davant el començament del nou curs escolar 2017 – 2018, que es presenta amb il·lusió i expectatives renovades davant dos importants esdeveniments a celebrar, com ara el segon centenari de la fundació de l’Institut Marista, i el 75è Aniversari de l’obertura del Col·legi La Immaculada en la seva actual ubicació del carrer València - Passeig Sant Joan.

El primer acte commemoratiu dels 200 anys de vida Marista va tenir lloc el passat 4 de setembre a la sala Caixa Forum de Barcelona, i va estar presidit pel Germà Pere Farré (Provincial de Maristes L’Hermitatge) i per l’Honorable Sra. Clara Ponsatí (Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya). En tots els parlaments dels participants a l’acte, es va destacar les importants aportacions a la societat de la Institució Marista als àmbits de l’ensenyament i de la solidaritat.

A la taula rodona “Respostes educatives a les necessitats dels infants i joves”, es va insistir en diferents conceptes com els drets dels nens, el valor de l’esforç, l’educació flexible, la innovació i la qualitat educativa.

Al lliurament de premis d’innovació pedagògica i bones pràctiques, i de projectes de pastoral amb infants i joves de lleure educatiu marista, va seguir la cloenda de l’acte amb la presentació del Musical “Amb tu, Marcel·lí”, que es representarà al nostre col·legi el proper dia 28 d’octubre i que, juntament amb l’exposició itinerant “Maristes, 200 i +”, recorrerà les diferents ciutats i pobles de Catalunya amb presència marista.

Com podeu veure el curs es presenta amb molts projectes que caldrà fer-los realitat i dels quals us mantindrem puntualment informats i us convidem a participar-hi.

Rebeu una cordial salutació

Antoni Llorca

President d’Ademar La Immaculada

 

 Diada  de l'Antic Alumne

266 B

 

Des de l’Associació d’Antics Alumnes del col·legi ens complau d’informar-vos de la celebració de la Diada de l’Antic Alumne el proper dia 8 d’abril.

La finalitat d’aquesta celebració és la de recuperar una tradició interrompuda, que es feia coincidir amb la festivitat de La Immaculada amb el dia de Portes Obertes, durant la qual exalumnes de totes les promocions es trobaven i rememoraven experiències viscudes en la seva d’estada al col·legi.

Si ja heu celebrat les vostres Noces d’Or o d’Argent fa alguns anys, i desitgeu recordar una vegada més les vostres vivències i anècdotes, en aquesta Diada oberta a tothom hi trobareu una nova oportunitat de fer-ho

El primer acte de la celebració serà a les 11 h a la Sala de Conferències, amb la presentació de la Diada seguida de la projecció de tres audiovisuals sobre Ademar La Immaculada, la Història Marista i la Missió Marista al món. Tot seguit s’oferirà un vi d’honor per a tots els assistents.

Aquest mateix matí es jugarà, a les instal·lacions del col·legi ,el Torneig de Futbol Solidari, en el qual col·labora l’Associació Ademar

Perquè aquesta iniciativa sigui un èxit i pugui tenir continuïtat, demanem la vostra participació.

Os esperem juntament amb les vostres famílies.

 

Musical "Amb tu, Marcel·lí"

Musical 1 Original - copia

 

Vam ser-hi a la cita del 13 de gener, a la sala polivalent del Col·legi Maristes La Immaculada, on 150 actors i actrius de les escoles maristes de Catalunya, sota la direcció de Albert López Vivancos, van representar el Musical escrit pel Germà Toni Torrelles, en commemoració dels 200 anys d’existència dels Germans Maristes.

El Musical fa un recorregut per la vida de S. Marcel·lí Champagnat, fundador dels Germans Maristes, i obre a l’escenari els fets més rellevants des del seu naixement fins la constitució del primer grup de Germans Educadors i Missioners.

El públic assistent va gaudir de la il·lusió amb la qual tots els actors i actrius van representar, perfectament coordinats, els diferents ambients i personatges assignats:

-       Presentació i El naixement de Marcel·lí, alumnes del Maristes La immaculada (BCN)

-       Marcel·lí a l’escola, alumnes Maristes Montserrat (lleida)

-       Marcel·lí pastor, alumnes Maristes Girona

-       Marcel·lí capellà, alumnes deMaristes St Pere Chanel (Malgrat de mar)

-       Les vacances a casa seva, alumnes de Maristes Sants-Les Corts (BCN)

-       La vida al Seminari, alumnes Maristes Valldemia (Mataró)

-       La visita del capellà, alumnes Maristes Girona

-       JB Montagne, alumnes Maristes Champagnat (Badalona)

-       Germans?, alumnes Maristes Anna Ravell (BCN)

-       Missió i pregària, Alumnes Maristes Igualada

-       La presència de Maria, alumnes Maristes Rubí

-       200 anys!, alumnes de totes les escoles

ENHORABONA TOTS I TOTES!

Podeu gaudir de la música  en  "Amb tu, Marcel·lí"

 Musical 2 original - copia

Assemblea General Ordinària d'Ademar La Immaculada

El passat 19 de desembre es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de l’exercici 2016 – 2017 de l’Associació d’Antics Alumnes del Col·legi.
De la reunió destaquem l’Informe  del President d’Ademar, Sr Antoni Llorca,  en el qual es fa una exposició de les activitats realitzades al llarg del curs 16-17 i dels projectes immediats per dur a terme durant l’exercici 17-18.
El contingut complet de l’Imforme el trobareu en Informe Sr President 17 - 18

 

Noces d'Or de la Promoció 1967

El passat dia 17 de juny es van celebrar les Noces d’Or de la Promoció de 1967, en complir-se 50 anys des del comiat dels alumnes del col·legi marista d’aquesta promoció.

La commemoració es va iniciar en la recepció dels col·legi a les 11 h, amb l’acte de benvinguda a tots els participants per part dels representants del col·legi i de l’Associació d’Antics Alumnes. Seguidament es va celebrar l’Eucaristia a la capella del col·legi oficiada per Mn. Salvador Cristau, Bisbe Auxiliar de Terrassa i exalumne d’aquesta mateixa promoció.

Tot seguit, a l’EXPOFOTO, els visitants van gaudir en la contemplació de les fotografies històriques més rellevants dels anys en els quals, ells mateixos, van ser protagonistes.

A la Sala de Conferències es va fer la presentació de les activitats d’enguany promogudes i dutes a terme per l’Associació Ademar La Immaculada, seguida de la imposició de la insígnia de les Tres Violetes a tots els assistentes de la Promoció. A la sortida de l’acte es van fer vàries fotografies commemoratives de la trobada, així com la visita a les instal·lacions i un aperitiu al mateix menjador del col·legi. El darrer acte del dia va ser el Dinar de Germanor en un restaurant proper.

Finalment fem esment del càlid i agradable ambient viscut al llarg de la celebració, durant la qual es van manifestar amb sinceritat molts entranyables records dels anys d’amistat viscuts al col·legi.

Per accedir al reportatge fotogràfic de la trobada feu clic en Noces d'Or promoció 1967

Breus notícies del dia a dia de l'escola

  • 200 i + Viu el somni!

   Hem començat ja el curs 2016-2017, sota el lema 200 i + Viu el somni. El nombre 200 fa referència als anys que complirà l’Institut Marista el...

  • FEAC-Escola de pares

   Com ja sabeu, l’ESCOLA DE PARES és una activitat que el col·legi ofereix al començament de cada curs a totes les famílies. Entre altres, un dels...

  • Agraïment a les famílies

   Des de l’equip directiu, volem expressar el nostre agraïment a les moltes famílies que han confiat en el nostre servei propi de venda de llibres,...