Divendres, 27 Gener 2017 19:55

ADEMAR informa

Escrit per

"ADEMAR informa" és una nova iniciativa de la Junta d'Ademar amb l'objectiu de donar informació del món marista en general, sense exclore  Maristes de Catalunya i el mateix col·legi La Immaculada.

Desitgem que sigui útil i del vostre interés, i des d'aquest mateix moment us convidem a fer-nos arribar els vostres comentaris i suggeriments a través de la nostra adreça de correu electrònic .  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Per accedir al primer butlletí informatiu feu clic en ADEMAR informa núm. 1

Per accedir al segon butlletí informatiu feu clic en ADEMAR informa núm 2

Per accedir al tercer butlletí informatiu feu clic en ADEMAR informa núm 3

Per accedir al quart butlletí informatiu feu clic en  ADEMAR informa núm 4

Per accedir al cinquè butlletí informatiu feu clic en ADEMAR informa núm 5

Diumenge, 24 Setembre 2017 17:14

Ademar. Curs 2017 - 2018

Escrit per

Calendari d'activitats, curs 2017 -2018

Com és costum, la Junta de l'Associació Ademar  la Immaculada ha elaborat un calendari de propostes d'activitats pel curs 2017- 2018. De les possibles actualitzacions tindreu complides informacions.

Per accedir al decument podeu cliclar en Calendari 2017 - 2018

 

Carta de presentació del curs 17 - 18

Benvolguts companys

Amb el convenciment que tots haureu pogut gaudir d’unes bones i merescudes vacances amb les vostres famílies, ens retrobem davant el començament del nou curs escolar 2017 – 2018, que es presenta amb il·lusió i expectatives renovades davant dos importants esdeveniments a celebrar, com ara el segon centenari de la fundació de l’Institut Marista, i el 75è Aniversari de l’obertura del Col·legi La Immaculada en la seva actual ubicació del carrer València - Passeig Sant Joan.

El primer acte commemoratiu dels 200 anys de vida Marista va tenir lloc el passat 4 de setembre a la sala Caixa Forum de Barcelona, i va estar presidit pel Germà Pere Farré (Provincial de Maristes L’Hermitatge) i per l’Honorable Sra. Clara Ponsatí (Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya). En tots els parlaments dels participants a l’acte, es va destacar les importants aportacions a la societat de la Institució Marista als àmbits de l’ensenyament i de la solidaritat.

A la taula rodona “Respostes educatives a les necessitats dels infants i joves”, es va insistir en diferents conceptes com els drets dels nens, el valor de l’esforç, l’educació flexible, la innovació i la qualitat educativa.

Al lliurament de premis d’innovació pedagògica i bones pràctiques, i de projectes de pastoral amb infants i joves de lleure educatiu marista, va seguir la cloenda de l’acte amb la presentació del Musical “Amb tu, Marcel·lí”, que es representarà al nostre col·legi el proper dia 28 d’octubre i que, juntament amb l’exposició itinerant “Maristes, 200 i +”, recorrerà les diferents ciutats i pobles de Catalunya amb presència marista.

Com podeu veure el curs es presenta amb molts projectes que caldrà fer-los realitat i dels quals us mantindrem puntualment informats i us convidem a participar-hi.

Rebeu una cordial salutació

Antoni Llorca

President d’Ademar La Immaculada

 

Noces d'Or i d'Argent

 

Noces 1968

Promoció 1968

 

El passat dia 17 de març celebràrem les Noces d’Or de la promoció 1968  d’exalumnes, i les Noces d’Argent de les promocions 1991 i 1992. Han passat, respectivament, 50 i 25 anys des de la seva graduació al col·legi.

La reunió es va iniciar a les 10,30 h amb la cerimònia  l’Eucaristia celebrada per un sacerdot company de promoció. Després, a la Recepció del col·legi, es va procedir a la inscripció dels assistents i el lliurament de la documentació de la trobada..

L’acte central de la jornada va tenir lloc a la Sala de conferències del col·legi, durant el qual es van fer projeccions d’audiovisuals informatius sobre la història de l’Associació d’Antics Alumnes Ademar, dels seus objectius i de les activitats que promou al llarg del curs escolar.

Van tenir una acollida especial per part dels assistents, les projeccions de documents històrics en format de fotografies i textos, dels esdeveniments més importants succeïts durant els anys d’estància al col·legi dels presents, i que els van fer reviure un munt de records i vivències ja oblidades.

En la cloenda de l’acte es va imposar  a tots els assistents la insígnia d’Ademar amb les Tres Violetes, plenes de simbologia per  la Comunitat Marista.

La tradicional pressa de fotografies de Grup a l’entrada principal del col·legi, van precedir la visita discrecional a totes les dependències del col·legi, la piscina, la sala polivalent, les aules i les noves instal·lacions de la secció infantil.

L’Aperitiu de Germanor al menjador del col·legi, va ser el colofó d’un matí molt emotiu viscut en companyia d’amics que recordàrem amb nostàlgia experiències que havien passat a l’oblit.

Una sincera felicitació per tots els companys  de les promocions1968, 1991 I 1992

 

 

Noces 1991

Promoció 1991

 

 

Noces 1992

Promoció 1992

 

 

 Diada  de l'Antic Alumne

266 B

 

Des de l’Associació d’Antics Alumnes del col·legi ens complau d’informar-vos de la celebració de la Diada de l’Antic Alumne el proper dia 8 d’abril.

La finalitat d’aquesta celebració és la de recuperar una tradició interrompuda, que es feia coincidir amb la festivitat de La Immaculada amb el dia de Portes Obertes, durant la qual exalumnes de totes les promocions es trobaven i rememoraven experiències viscudes en la seva d’estada al col·legi.

Si ja heu celebrat les vostres Noces d’Or o d’Argent fa alguns anys, i desitgeu recordar una vegada més les vostres vivències i anècdotes, en aquesta Diada oberta a tothom hi trobareu una nova oportunitat de fer-ho

El primer acte de la celebració serà a les 11 h a la Sala de Conferències, amb la presentació de la Diada seguida de la projecció de tres audiovisuals sobre Ademar La Immaculada, la Història Marista i la Missió Marista al món. Tot seguit s’oferirà un vi d’honor per a tots els assistents.

Aquest mateix matí es jugarà, a les instal·lacions del col·legi ,el Torneig de Futbol Solidari, en el qual col·labora l’Associació Ademar

Perquè aquesta iniciativa sigui un èxit i pugui tenir continuïtat, demanem la vostra participació.

Os esperem juntament amb les vostres famílies.

 

Musical "Amb tu, Marcel·lí"

Musical 1 Original - copia

 

Vam ser-hi a la cita del 13 de gener, a la sala polivalent del Col·legi Maristes La Immaculada, on 150 actors i actrius de les escoles maristes de Catalunya, sota la direcció de Albert López Vivancos, van representar el Musical escrit pel Germà Toni Torrelles, en commemoració dels 200 anys d’existència dels Germans Maristes.

El Musical fa un recorregut per la vida de S. Marcel·lí Champagnat, fundador dels Germans Maristes, i obre a l’escenari els fets més rellevants des del seu naixement fins la constitució del primer grup de Germans Educadors i Missioners.

El públic assistent va gaudir de la il·lusió amb la qual tots els actors i actrius van representar, perfectament coordinats, els diferents ambients i personatges assignats:

-       Presentació i El naixement de Marcel·lí, alumnes del Maristes La immaculada (BCN)

-       Marcel·lí a l’escola, alumnes Maristes Montserrat (lleida)

-       Marcel·lí pastor, alumnes Maristes Girona

-       Marcel·lí capellà, alumnes deMaristes St Pere Chanel (Malgrat de mar)

-       Les vacances a casa seva, alumnes de Maristes Sants-Les Corts (BCN)

-       La vida al Seminari, alumnes Maristes Valldemia (Mataró)

-       La visita del capellà, alumnes Maristes Girona

-       JB Montagne, alumnes Maristes Champagnat (Badalona)

-       Germans?, alumnes Maristes Anna Ravell (BCN)

-       Missió i pregària, Alumnes Maristes Igualada

-       La presència de Maria, alumnes Maristes Rubí

-       200 anys!, alumnes de totes les escoles

ENHORABONA TOTS I TOTES!

Podeu gaudir de la música  en  "Amb tu, Marcel·lí"

 Musical 2 original - copia

Assemblea General Ordinària d'Ademar La Immaculada

El passat 19 de desembre es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de l’exercici 2016 – 2017 de l’Associació d’Antics Alumnes del Col·legi.
De la reunió destaquem l’Informe  del President d’Ademar, Sr Antoni Llorca,  en el qual es fa una exposició de les activitats realitzades al llarg del curs 16-17 i dels projectes immediats per dur a terme durant l’exercici 17-18.
El contingut complet de l’Imforme el trobareu en Informe Sr President 17 - 18

 

Noces d'Or de la Promoció 1967

El passat dia 17 de juny es van celebrar les Noces d’Or de la Promoció de 1967, en complir-se 50 anys des del comiat dels alumnes del col·legi marista d’aquesta promoció.

La commemoració es va iniciar en la recepció dels col·legi a les 11 h, amb l’acte de benvinguda a tots els participants per part dels representants del col·legi i de l’Associació d’Antics Alumnes. Seguidament es va celebrar l’Eucaristia a la capella del col·legi oficiada per Mn. Salvador Cristau, Bisbe Auxiliar de Terrassa i exalumne d’aquesta mateixa promoció.

Tot seguit, a l’EXPOFOTO, els visitants van gaudir en la contemplació de les fotografies històriques més rellevants dels anys en els quals, ells mateixos, van ser protagonistes.

A la Sala de Conferències es va fer la presentació de les activitats d’enguany promogudes i dutes a terme per l’Associació Ademar La Immaculada, seguida de la imposició de la insígnia de les Tres Violetes a tots els assistentes de la Promoció. A la sortida de l’acte es van fer vàries fotografies commemoratives de la trobada, així com la visita a les instal·lacions i un aperitiu al mateix menjador del col·legi. El darrer acte del dia va ser el Dinar de Germanor en un restaurant proper.

Finalment fem esment del càlid i agradable ambient viscut al llarg de la celebració, durant la qual es van manifestar amb sinceritat molts entranyables records dels anys d’amistat viscuts al col·legi.

Per accedir al reportatge fotogràfic de la trobada feu clic en Noces d'Or promoció 1967

Breus notícies del dia a dia de l'escola

  • 200 i + Viu el somni!

   Hem començat ja el curs 2016-2017, sota el lema 200 i + Viu el somni. El nombre 200 fa referència als anys que complirà l’Institut Marista el...

  • FEAC-Escola de pares

   Com ja sabeu, l’ESCOLA DE PARES és una activitat que el col·legi ofereix al començament de cada curs a totes les famílies. Entre altres, un dels...

  • Agraïment a les famílies

   Des de l’equip directiu, volem expressar el nostre agraïment a les moltes famílies que han confiat en el nostre servei propi de venda de llibres,...